Непознати починилац покосио више од 3000 малина на имању браће Хењаш у...

Непознати починилац покосио више од 3000 малина на имању браће Хењаш у Великој Жупи

Више од 3000 садница малинe на имању браће Хењаш из Велике Жупе у засеоку Прањци уништено је у ноћи између понедељка и уторка. Још увек није откривено ко се усудио да дугогодишњи рад и труд ове породице покоси у једној ноћи, а браћа Хењаш кажу да се никоме нису замерили да би им било враћено на овај начин.

2457
0
SHARE

Није јасно Сафету Хењашу како је неко свесно довезао ауто до имања удаљеном 150 метара од његове куће, затим један део малина почупао, а већи пресекао преко половине и на тај начин уништио 13 редова малине.

Негде око три до пет хиљда евра је материјална штета. Нематеријална је још много већа. Кад вам ово неко уради на прагу куће, не знате шта може више да се деси и да ли можда сутра може и нешто друго да вам уради – додаје он.

Са узгојем малина браћа Хењаш почели су пре четири године. Доста пажње и труда улажу да би род био што бољи. За месец дана почеће и овогодишња берба.

Ово је средишњи део парцеле, ја овде на овој парцели имам око 8000 струка – каже Сафет.

О свему је обавештена и полиција, али браћа Хењаш се неће зауставити на томе.

Обратићемо се пре свега Министарству пољопривреде, обатићемо се председнику Општине и надамо се да ће нам изаћи у сусрет. Највише бих волео да Министратсво унутрашњих послова уради своју ствар. Некако би то било много лакше, него нека материјална одштета или нешто друго – каже Аднан Хењаш.

 

Из Полицијске управе у Пријепољу на питање Телевизије Форум која су њихова даља поступања, одговорено је да је о догађају обавештено Основно јавно тужилаштво које се изјаснило да има елемената кривичног дела уништећење и оштећење туђе ствари. Полиција предузима све мере и радње из своје надлежности и трага за учиниоцем овог кривичног дела, наводе из Полицијске управе у Пријепољу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY