SHARE

Према најновијим подацима Завода за јавно здравље Ужице у периоду од 11. до 18. марта на подручју Златиборског округа регистрована је 141 особа са симптомима сличним грипу. Тај број је за 71 мањи у односу на протеклу седмицу када се, домовима здравља на територији Златиборског округа, са обољењима сличним грипу јавило 212 особа и 236 особа мање у односу на период од 4. до 11. марта када се својим изабраним лекарима јавило 377 особа. Из Завода за јавно здравље Ужице очекују да ће у наредном периоду бити одјављена епидемија грипа која је на територији Златиборског округа пријављена 5. фебруара.

Од портпаролке Здравственог центра Ужице Данијеле Васиљевић добили смо информацију да се број пацијената хоспитализованих у Општој болници у Ужицу смањује. Тренутно је на Инфективном одељењу смештено 13 пацијената који имају симптоме сличне грипу, док је један пацијент на одељењу Централне интензивне неге.

Из ужичког Завода за јавно здравље су нам рекли да је због побољшања епидемиолошке ситуације одлучено да се укине забрана посета болесницима на подручју Златиборског округа, која је због неповољне епидемиолошке ситуације ступила на снагу 1. фебруара. Посете су након месец и по дана поново дозвољене и болесницима у Општој болници у Пријепољу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY