Предузетница Албина Бајрамовић: Када бих опет бирала свој пут, изабрала бих исто

Предузетница Албина Бајрамовић: Када бих опет бирала свој пут, изабрала бих исто

Када бих опет бирала свој пословни пут, изабрала бих исто, каже успешна предузетница, власница књиговодствене агенције Албина Бајрамовић. Пре пет година успела је да купи пословни простор што сматра круном свог рада.

2126
0
SHARE

Када је ратне 1992. године из Гацка дошла у Пријепоље, родни град своје мајке, динамична, комуникативна и упорна, како себе описује Албина, није ни слутила да ће ту остати и да ће више од две деценије успешно водити књиговдствену агенцију.

На наговор мужа сам отворила агенцију и одлучила да будем самостална. Ово је веома напоран посао за једну жену. Кренула сам са пар клијената и није било уопште једноставно на почетку, али својим радом сам се доказала и стекла поверење код осталих клијената. Временом се број почео ширити, отворила се потреба за новим радним местима тако да сад имам три раднице. Мој радни дан траје од 8 до 10 сати сваки дан, а везаност роковима не дозвољава ни одморе ни боловање… Увек је тај 15. у месецу и ПДВ, обрачуни стресан, али све се постигло, успело тако да је сада све лакше – власница Агенције „Албина“ Албина Бајрамовић.

Са развојем посла створила се потреба за запошљавањем нових особа, тако да сада у агенцији осим Албине раде још три жене. Како кажу, од 8 до 16 су колегинице, а  после тога пријатељице, које већ традиционално сваку успешну пословну годину прослављају на колективном одмору у неком Европском граду.

Имати запослене као ја, то је велика срећа. И то је начин на који моја агенција годинама послује. Наша флексибилност, комуникативност, предусретљивост према клијентима је наша главна снага према којој нас људи препознају и цене. Број клијената нека буде наша мала пословна тајна, али је довољан да успемо свима да се посветимо на прави начин – каже Албина.

Није било лако доказати се у туђем граду, али је зато постигнути успех још дражи. Пре пет година успела је да купи пословни простор што сматра круном свог рада.

Ја као жена у бизнису – веома напоран пут. А опет кад бих бирала, изабрала бих исто јер је тај осећај сталног самопотврђивања за мене много битан. Поштовање рокова, велика одговорност клијената према држави и наравно стрес који произилази из свега тога јесу недостаци овог посла – истиче Албина.

Само са великим радом и одговорношћу могуће је себи и својој породици обезбедити нормалан живот. Предузетништво је један од начина да се то и оствари.

Поручила бих свим женама, девојкама да следе своје идеје и да се не плаше самосталности – поручује Албина.

Уз супруга, највећа подршка су јој деца, која су кренула њеним стопама. Син је на студијама економије, а ћерка у средњој Економској школи, па како кроз шалу каже, кућа је пуна економиста, тако да успешан и разрађен посао има ко да наследи.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY