Прибојац Јовица Спајић најбољи кад је најтеже

Српски ултрамаратонац Јовица Спајић стазу дужине 135 миља (нешто више од 217 километара) претрчао за 36 сати и 9 минута, у веома тешким временским условима.

1180
0
SHARE

Ултрамаратонац Јовица Спајић, рођени Прибојац, победник је једног од најтежих светских ултрамаратона „Arrowhead Ultra 135“, одржаног у Сједињеним Америчким Државама. Спајић је на циљ стигао заједно са Скотом Хобергом (Scott Hoberg) из САД. Њих двојица су стазу дужине 135 миља (нешто више од 217 километара) прешли за 36 сати и 9 минута, у веома тешким временским условима.

The 1st two men runners have arrived! Scott Hoberg and Jovica Spajic (from Serbia).

Posted by Arrowhead 135 on Уторак, 29. јануар 2019.

Трка се одржава у северном делу Минесоте, близу границе са Канадом, у најхладнијем делу године, када се температуре, неретко, спуштају испод -30°C, што је био случај и сада. Зато се ова трка убраја међу најтеже на свету, а да је заврши успева мање од пола учесника.

Facebook: Arrowhwad 135

Примера ради, 2014. године кроз циљ је прошло само око 35% такмичара и такмичарки, који трче, возе бицикло, или користе скије, зависно од категорије у којој су пријављени.

Јовица Спајић је рођен 1987. године у Прибоју. Након завршене Средње школе унутрашњих послова у Сремској Каменици, ради као полицијски службеник у Прибоју до 2008. год, након чега постаје припадник Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), где ради и данас.

Facebook: Jovica Spajic

Учествовао је у скоро свим најважнијим светским ултра тркама, од „Yukon Artic Ultra“ где је претрчао 700 километара по Арктичком кругу, на температурама од -50°C, до „Sahara race“, у којој је прешао 250 километра у намибијском делу Сахаре, где су температуре биле више од 50°C.

Facebook: Jovica Spajic

2017. год. победио је у легендарној трци „Jungle Marathon“, вероватно најтежем ултрамаратону на свету. Са пријатељима је основао тркачку заједницу „Ултра тркач Србија“ која сада броји преко 2.000 чланова.

Више детаља о Јовици можете сазнати на www.jovicaspajic.com

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY