SHARE

Хуманост, жеља да помогну другима али и себи главни је разлог којим су се водили  матуранти и матуранткиње Пријепољске гимназије, Економско-трговинске и Техничке школе  на акцији добровољног давалаштва крви која је организована у просторијама Библиотеке у Техничкој школи у Пријепољу. Денис Хоџић из Техничке школе и Нађа Жунић из Пријепољске гимназије већ су учествовали у акцијама добровољног давалаштва крви, док је за Дениса Рондића, Ениса Чичића, Невену Цвијовић, Амилу Капур и Аницу Спајић ово био први пут.

Према подацима Службе за трансфузију крви Ужице у четири акције које су организоване у марту прикупљено је 66 јединица крви које су углавном дате пацијентима који се оперишу у Општој болници у Пријепољу. Резерве крви тренутно су на задовољавајућем нивоу, али је крв увек потребна

Докторка Ивана Филиповић из Службе за трансфузију крви Ужице апелује на све здраве грађане и грађанке Пријепоља од 18 до 65 година да дају крв и на тај начин некоме спасу живот.

Црвени крст Пријепоље обележио је у понедељак  и Светски дан здравља у сарадњи са Патронажном службом здравствене амбуланте Бродарево. У акцији мерења шећера у крви и крвног притиска учествовало је око 40 мештана и мештанки Бродарева.

Опширније у видео прилогу:

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY