SHARE

Завршни испит почиње у понедељак 18. јуна у 9 сати, тестом из српског језика. Тест из математике ради се 19, док је комбиновани тест планиран за 20. јун. На завршном испиту осмаке чека нови начин бодовања – уместо досадашњих 70, на основу успеха у школи моћи ће максимално да имају 60 поена, док ће тестови уместо 30, вредети 40 поена. Тест из српског и математике носи по 13, а комбиновани, уместо досадашњих 10 – 14 поена.

Припреме су ту да нам помогну како не би плаћали приватне часове и да би научили оно што смо на часовима пропустили. Тест из српског не би требало да буде проблематичан, а ни математика, али брине нас комбиновани тест са питањима из физике, хемије, биологије, географије и историје – каже Ирма Аљевић.

Њена другарица из клупе Андријана Пејатовић додаје да је и на пробном звршном испиту било најтеже урадити питања на комбинованом тесту и да се нада да ће у коначној верзији теста бити нешто лакши задаци.

Иако припремна настава са наставницима српског и математике за завршни испит траје две недеље, мали број осмака користи ову прилику да се што боље припреми за завршни испит.

Прелиминарни резултати завршног испита биће познати 22. јуна, а коначни 28, након чега следи предаја листе жеља. Распоред ученика изаћи ће 8. јула, а упис у средње школе биће 9. и 10. јула.

Више у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY