Продужетак или крај грејне сезоне у Пријепољу?

Продужетак или крај грејне сезоне у Пријепољу?

Грејна сезона се званично завршава данас, али ће ЈКП „Лим“ продужити ову услугу још неколико дана. Директор ЈКП „Лим“ Енис Мемишаховић је задовољан како је грејна сезона протекла.

305
0
SHARE

Око 600 корисника стамбених јединица и 100 пословних објеката у Пријепољу користи услугу даљинског грејања, коју пружа ЈКП „Лим“ које располаже са пет котларница. Иако се сезона званично завршава 15. априла, радијатори ће бити топли и наредних дана, ако температура буде испод просека.

Ми смо дужни да грејемо ако је три дана просечна температура испод 12 степени. Имамо неке количине енергената на залихама тако да ћемо, ако буде потребно, грејати – каже директор ЈКП „Лим“ Енис Мемишаховић.

У сарадњи са Министарством енергетике ЈКП „Лим“ и општина Пријепоље раде на пројекту за изградњу нове котларнице на биомасу, за коју је Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ још  2015. године урадила студију грејања на биомасу.

У току је прикупљање података за израду физибилити студије за изградњу топлане на биомасу. Наредних дана можда се уђе у израду пројекта. Ако се реше имовинско – правни односи и локација, можда ове године крене и изградња – каже Мемишаховић.

Пројектом грејања на биомасу предвиђена је изградња две котларнице: у Гимназији која би покривала стамбено – пословне објекте у центру града док би друга котларница била на Бријегу и обезбеђивала топлотну енргију за стамбени блок Стадион,  Дом здравља и Болницу.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY