SHARE

Иако се током јучерашњег дана појавила информација да су у ужичкој болници две особе преминуле од последица грипа нико из Завода за јавно здравље Ужице, нити из Опште болнице у Ужицу није хтео да нам потврди ту информацију, уз образложење да ће убудуће, на недељном нивоу, податке о умрлим давати Институт за јавно здравље „Батут“ из Београда.

Од портпаролке Здравственог центра Ужице Данијеле Васиљевић добили смо информацију да је на Инфективном одељењу Опште болнице у Ужицу тренутно  хоспитализовано 28 пацијената који имају симптоме сличне грипу. Седам пацијената, који имају тежу клиничку слику, смештено је на одељењу Централне интензивне неге, од којих је један пацијент животно угрожен.

Због сталног пораста броја оболелих од обољења сличних грипу ужички Завод за јавно здравље пријавио је Институту „Батут“ из Београда епидемију грипа на територији Златиборског округа.

Према подацима Завода за јавно здравље из Ужица, који се ажурирају на недељном нивоу, од 28. јануара до 3. фебруара на подручју Златиборског округа забележена су 1.382 случаја акутних респираторних инфекција и обољења сличних грипу. Симптоми грипа најчешће се јављају у старосној групи од 30 до 64 и од 15 до 30 година, рекла нам је  начелница Центра за контролу и превенцију болести у Заводу за јавно здравље Ужице докторка Александра Андрић.

По препоруци Завода за јавно здравље из Ужица од 1. фебруара забрањене су посете болесницима на територији Златиборског округа.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY