Уместо дневница – месечне накнаде: Сваком одборнику по 1.000 евра годишње

Уместо дневница – месечне накнаде: Сваком одборнику по 1.000 евра годишње

Уколико Скупштина општине Пријепоље, на заседању заказаном за понедељак, усвоји предлог Одлуке о измени и допуни Пословника Скупштине, то значи да ће 41 одборник убудуће примати 10.000 динара месечно, уместо досадашњих дневница од 2.000 динара. То ће пореске обвезнике на годишњем нивоу коштати близу 5 милиона динара, што је пет пута више него до сада.

695
0
SHARE

Једна додата реч у члану 143 Пословника Скупштине општине Пријепоље у значајној мери промениће и стање на банковним рачунима одборника. Наиме, уместо досадашњих 2.000 динара за један дан проведен у скупштини, сви одборници добијаће 10.000 динара нето сваког месеца, без обзира да ли Скупштина заседа или не. Ову промену предложио је Административни одбор Скупштине општине.

Председник Административног одбора Љубиша Васојевић каже да у буџету за ову намену има довољно новца и да ће одборници месечну накнаду примити и у овој години за октобар, новембар и децембар.

Сваки одборник појединачно, годишње ће добити 120.000 динара за десет радних дана годишње, колико је била досадашња пракса да се у просеку састају одборници у Скупштини. Са досадашњим дневницама од 2.000 динара, накнада за све одборнике на годишњем нивоу у просеку је износила око 800.000 динара. Уколико Скупштина општине Пријепоље усвоји измену Пословника, за месечне накнаде одборницима на годишњем нивоу из буџета ће се издвajaти близу 5 милиона динара, или пет пута више него претходних година.

Пракса у суседним општинама

Општина Прибој такође је одредила месечну накнаду за рад одборника, али је она дупло мања од оне коју ће примати одборници у Пријепољу. Општина Нова Варош од септембра прошле године за одборнике је определила 10. 000 динара по заседању. Несумњиво je да ће пријепољски одборници убудуће бити најбоље плаћени за свој рад.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY