Протесни скуп и шетња за Емира Хамзића: СВИ УЗ КАПИТЕНА КАПИТЕН ИСПРЕД СВИХ

Протесни скуп и шетња за Емира Хамзића: СВИ УЗ КАПИТЕНА КАПИТЕН ИСПРЕД СВИХ

У Пријепољу су одржани протесни скуп и шетња због инцидента у ком је брутално претучен фудбалер „Полимља“ Емир Хамзић од стране тројице насилника.

Око 500 окупљених  грађана и грађанки  желело је да пошаље поруку да насилници морају бити санкционисани без изузетка.

Фото: Адмир Вељовић

Насиље на улицама Пријепоља све је учесталије, одговор надлежних институција је неадекватан, чуло се са протесног скупа .

Захтевамо од државе, суда, тужилаштва, полиције и свих одговорних институција  да се стане на пут свима који крше закон, без изузетка. Зашто је Пријепоље постало град убица, насилника и преступника? У чијем је интересу да се криминалци не процесуирају? Зашто тужилаштво није раније поступило по пријавама полиције, која је у више наврата приводила насилника који је напао нашег Емира и нанео му повреде опасне по живот? Зар ми као грађани оваквим протестом морамо указивати на нерaд одговорних институција?  Зашто је Емир морао бити жртва која треба да укаже на пропуст државних органа? Да ли су само рибокрадице највећа опасност државе и друштва, или су крупније рибе заштићена врста у пријепољском Тужилаштву? Да ли је наше Пријепоље безбедно за нас и нашу децу – питања су које је испред породице упутила на протесном скупу Ајла Хамзић. 

Породица и пријатељи, који су организовали догађај, највили су да ће писмо са протесног скупа послати председнику државе, председници Владе, Министарству унутрашњих послова и Министарству правде.

Председник фудбалског клуба „Полимље“ Адмир Мехонић истакао је како су протесни скуп и шетња начин да искажу незадовољство због све већег таласа насиља у Пријепољу.

Оно што се догодило нашим момцима, Емиру и Џенету, се могло догодити свакоме од нас. Зато је важно да покажемо нашим суграђанима да нису сами, да је Пријепоље град пристојних људи и да има још нас који исто мислимо и не пристајемо на насиље. Још једном се показало да насилници не бирају. Сви знамо Емира као узорног младића и спортисту, доброг друга, сина, момка, капитена. И зато данас сви заједно шаљемо поруку њему, његовој породици да нису сами и да је Емирова борба борба свих нас – истакао је председник фудбалског клуба „Полимље“ Адмир Мехонић.

Са скупа испред Дома културе, окупљени су кренули у протесну шетњу која је завршена испред зграде Основног суда у Пријепољу. Шетња је прошла без инцидената.

Подели на мрежама

Повезани чланци