SHARE

Након скоро месец и по дана рада и 35 напорних проба све је спремно да се глумци и глумице, чланови Аматерског позоришта Дома културе, представе пријепољској публици новом представом на Вечерњој сцени. Сатирични комад бугарског писца Христа Бојчева „ Пуковник птица“ прати причу шест лудака у једном напуштеном манастиру, у азилу за душевно оболеле, где покушавају да нађу излечење.

Снаге су овог пута поверене и нешто искуснијим, али и млађим глумцима и глумицама. Меша Шендељ Жак, Софија Рвовић, Дамир Рондић, Лука Романдић, Златан Мустајбеговић, Марко Кијановић и Екрем Џо Лотрић равномерно деле сцену током целе представе и сви они очекују да ће публика уживати у тексту  Христа Бојчева, који је проглашен за један од најбољих драмских текстова на свету.

Младом глумцу из Пријепоља, овог пута у улози редитеља, ово је први пут да режира представу пред пријепољском публиком. Осећа велику одговорност и очекује добар пријем код публике.

Дени Мешић
То је јако духовито исписан текст са прегршт комичних детаља тако да у овом тексту важи она реченица „све што је комично буде и трагично, а све што је трагично јесте и комично“. Тако да се ту налази тај неки сплет трагедије и комедије. Мислим да ће се публици јако допасти како глумци то играју, заједно са мојом режијом и заједно са свим оним другим људима који су учествовали у стварању представе – каже редитељ представе Дени Мешић.

Дугогодишњи глумац Аматерског позоришта Дома Културе Meша Шендељ Жак има само речи хвале за младог глумца и редитеља.

Могу вам рећи да је то невероватно талентован редитељ. Учио нас је оно што нас ни један редитељ до сада није учио. Не да глуматамо, него тај сукоб на сцени, другачији начин глуме, другачији начин прилаза и односа према глуми. Тако млад момак, а да има толико енергије која све нас глумце мотивише да одрадимо сваку улогу – каже Меша Шендљ Жак.

Премијера представе „ Пуковник птица“ заказана је за петак, 1. март са почетком у 20 сати.

Опширније у видео прилогу:

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY