SHARE

Своје учешће на овогодишњем Сајму запошљавања најавило је више од 20 послодаваца који су изразили потребу за око 100 радних места различитих квалификација и образовних профила.

Међу њима традиционално предњачи текстилна индустрија, прехрамбена индустрија, угоститељство, економија, сарадници за рад на терену, животно осигурање, дипломирани правници, економисти, грађевински инжењери, електро – инжењери, машински инжењери, стручњаци у области пољопривреде и други образовни профили – рекао је шеф Одсека за посредовање у запошљавању и планирање каријере Александар Стикић.

Прошлогодишњи Сајам запошљавања посетило је 687 незапослених лица. Шест месеци након сајма запослење је нашло 158 особа од чега њих 28  код послодаваца који су били на сајму. Према Стикићевим речима то је добар показатељ да су сајмови добар начин за успостављање контакта између незапослених и послодаваца.

Александар Стикић, шеф Одсека за посредовање у запошљавању
Користим ову прилику да све грађане општине Пријепоље и све заинтересоване тражиоце запослења, како запослене тако и оне који размишљају да промене посао, да дођу, да обиђу штандове, да се лепо представе евентуалним будућим послодавцима. Све детаљне информације заинтересовани могу добити код својих саветника. Треба да оду код њих и узму упут и да се распитају о свим послодавцима који ће бити на штандовима у петак 19. априла – додао је Александар Стикић.

Сајам почиње у петак у 11 сати у Дому културе и трајаће два сата. Из Националне службе поручују свим незапосленим особама који дођу на сајам да са собом понесу по неколико примерака своје биографије. Према подацима пријепољске Филијале Националне службе за запошљавање у јануару је на евиденцији било 4.320 незапослених грађана и грађанки Пријепоља.

Опширније у видео прилогу:

 

 

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY