Савиндан промовисан у Краљеву (ВИДЕО)

Савиндан промовисан у Краљеву (ВИДЕО)

Промоција 29. броја ревије „Савиндан“ одржана је у краљевачком Дому војске, који је домаћин овог културног догађаја трећу годину за редом. Промоцију је водио новинар и публициста Радован Типсаревића, а присутне је на почетку поздравио доскорашњи управник Дома војске Радослав Премовић.

Председник Милешевског културног клуба Зоран Малешић се захвалио пријатељима и сарадницима ревије, од којих су многи из Краљева, што је додатни разлог да на овогодишњој насловници „Савиндана“ буде манастир Жича. Главни разлог је то што се ове године обележава 800 година од стицања аутокефалности Српске православне цркве, а Жича је директно везана за аутокефалност СПЦ, рекао је Малешић.

Малешић се на промоцији захвалио, и у име Милешевског културног клуба уручио благодарницу, Родољубу Нићифоровићу, Парижанину родом из Новог Пазара, чија задужбина већ годинама помаже рад клуба, а ове године је у потпуности финансирала штампање „Савиндана“.

Нићифоровић је рекао како је почаствован оваквим даром, утолико више што долази од људи које јако цени. Он сматра да имају нешто заједничко, јер, и једни и други, мисле на своје ближње, своје суграђане, и радимо за друге, рекао је Нићифоровић, са жељом да сви потрају што дуже.

На промоцији су говорили и др Новак Недић, професор Факултета за грађевинарство и машинство у Краљеву и повереник Милешевског културног клуба, др Драгослав Кочовић, професор Факултета политичких наука у Београду, и професор Стојан Каличанин, сви из Краљева. Промоција је одржана пред бројном публиком, у којој су били и свештеници Српске православне цркве, док су локалну самоуправу представљали заменик градоначелника Краљева Вукман Ракочевић и помоћник градоначелника Сретен Јовановић.

Подели на мрежама

Повезани чланци