СДП поднео кривичну пријаву против директорке Центра за социјални рад (ВИДЕО)

СДП поднео кривичну пријаву против директорке Центра за социјални рад (ВИДЕО)

Општински одбор Санџачке демократске партије поднео је кривичну пријаву против директорке Центра за социјални рад Сабире Хаџиавдић, због основа сумње да је извршила кривично дело злоупотреба службеног положаја. Пријава обухвата и више непознатих лица за које се сумња да су незаконито стекли материјалну корист, речено је на конференцији за медије ове странке.

1078
0
SHARE

Кривична пријава предата је 20. фебруара, а у Општинском одбору СДП-а кажу да су злоупотребе, због којих су поднели пријаву, почињене при набавци новогодишњих поклон пакетића, замени прозора на Центру и изради акта о процени ризика и обезбеђења лица и имовине и пословања. Питања о овим темама су поставили на конференцији одржаној 8. фебруара, али како нису добили адекватне одговоре, сами су их потражили.

Подносиоци кривичне пријаве против директорке Центра за социјални рад у име Општинског одбора СДП-а су Есад Хоџић, Самира Ћосовић и Изудин Шантић. Они су и говорили на конференцији за медије, образлажући наводе у пријави.
Самира Ћосовић

Ћосовић је рекла су поклон пакети набављени без икакве комисије, да их је преузело лице које не ради у Центру, као и да су им родитељи послали слике и спискове садржаја, за који каже да вреди знатно мање од 3 хиљаде динара, колико су пакетићи плаћени. Процењују да је Центар за социјални рад потрошио 400 хиљада динара више, него што је било потребно.

Изудин Шантић

Изудин Шантић је изнео тврдњу да акт о процени ризика није ни био потребан Центру, а да су закон и уредба Владе Србије само искоришћени за ненаменско трошење 600 хиљада динара. Шантић каже и да је акт преплаћен јер су у СДП-у успели да прибаве понуду за израду истоветног акта за непуних 140 хиљада динара.

Есад Хоџић

Председник ОО СДП Есад Хоџић је, показујући прикупљене понуде, рекао да је за замену пет прозора на Центру потрошено готово дупло више новца од тржишне вредности и да су грађани општине Пријепоље и корисници Центра за социјални рад оштећени за 247 хиљада динара. Додао је и да кривична пријава обухвата више непознатих лица, за која се сумња да су наведеним злоупотребама стекла корист. Не зна да ли су се надлежни, пре њихове пријаве, већ бавили овим темама. Каже да општинска власт има механизме да провери све ове наводе, а како се нада да ће тужилаштво и надлежни органи ефикасно и брзо деловати.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY