Седница СО Пријепоље – Дневни ред инициран од одборника опозиције није усвојен

Наставак 24. седнице скупштине општине Пријепоље, након што је одложена у јулу због недостатка кворума, односно бојкота одборника позиције, закључена је без расправе. Дневни ред од четири тачке инициране од 1/3 одборника опозиције, није усвојен.

539
0
SHARE

Предложене тачке дневног реда односиле су се на разрешење директора Центра за социјални рад Пријепоља, информацију о затварању несанитарне депоније Стањевине, извођење радова на санацији пута Kоловрат – Сељашница и обележавање јубилеја 800 година манастира Милешева.

Седница скупштине општине Пријепоље трајала је кратко,тек онолико да се  прочитају тачке днвеног реда, изброји број присутних, утврде кворум и дневни ред, гласа …

Представницима власти није важно да расправљају о тачкама које су предложили опозициони одборници.

Мислим да су они данас ушли у два проблема, један је што су грађани видели њихово неодговорно понашање. Други је законски проблем, јер ова седница не може бити третирана као одржана. Јер, ако нису усвојили дневни ред то није одржана седница. Они ће врло брзо за два дана ући у законски проблем, тј. рок између двије одржане седнице не може бити већи од 90 дана, а њима то истиче за два дана. Они ни то не знају – сматра шеф одборничке групе Санџачке демократске партије Есад Хоџић.

Председница СО Пријепоље Стана Марковић коментарише:

Да ли ће се ове тачке наћи на неком од наредних заседања, опет зависи од предлагача и од одборника да ли ће усвојити предлоге оваквих тачака без обзира ко их буде предлагао. Ја сам само ту да спроведем вољу одборника и ја немам то право да ја одлучујем у име 41 одборника.

У Закону о локалној самоуправи није прецизирано да ли се седница Скупштине општине сматра одржаном уколико се не усвоји дневни ред. У Пословнику Скупштине општине Пријепоље дефинисано је да је при утврђивању дневног реда потребно присуство већине од укупног броја одборника, а дневни ред је усвојен уколико се за њега изјасни већина од присутних одборника. А шта се дешава када се не усвоји ни једна тачка дневног реда? Да ли је седница одржана или не?

Ми ћемо се обратити Министарству за државну управу и локалну самоуправу и обавестити о овој ситуацији у Пријепољу – додаје Хоџић.

Игре без граница у пријепољској скупштини се настављају. Јачи за сад воде игру. Докле?

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY