Седница СО Пријепоље: За представнике власти општински буџет за 2018. је развојни,...

Седница СО Пријепоље: За представнике власти општински буџет за 2018. је развојни, за опозицију неуравнотежен

Последња седница Скупштине општине Пријепоље у овој години имала је три тачке у дневном реду, а централна је била буџет за 2018. годину. Током расправе о буџету одборници и одборнице Санџачке демократске партије напустили су седницу незадовољни предлогом буџета и зато што се не уважавају њихови предлози и допуне.

446
0
SHARE

Општински буџет располагаће у наредној години, према планираним приходима, са скоро милијарду 131. милион  динара.  Готово половина укупних прихода је са нивоа Републике. Известилац о предлогу буџета, председник општине Драгољуб Зиндовић је рекао да је буџет уравнотежен, да је његово пуњење извесно, да ће бити на добробит свих грађана, да је око 35 одсто прихода намењено инвестицијама, а са социјалним давањима то је око 56 одсто, и да се зато за њега може рећи да је инвестиционо-социјални.

Зиндовић је рекао и да је Влада Србије дала сагласност за подршку једном броју инвестиција у 2018. години, а да  ће у току дана Канцеларија за јавна улагања на општински рачун пребацити 65 милиона динара за реконструкцију моста у Шарампову.

За одборнике Санџачке демократске партије  и Српског покрета Двери  процедура доношења буџета је нерегуларна јер није одржана јавна расправа како би се грађани и грађанке упознали како ће се трошити буџетска средства, а нису задовољни ни  самом расподелом средстава. Есад Хоџић (СДП), наводи да буџет није ни развојан ни социјални и да ће користи имати мали број грађана. Илуструје то расподелом средстава за капиталне инвестиције, међу којима је, како је рекао, асфалтирање 57 „приватних сокака“ са улагањима испод 500.000 динара.

Одборници и одборнице СДП-а су напустили  седницу током расправе о овом документу незадовољни предлогом буџета и зато што се не уважавају њихови предлози и допуне.

У дневном реду овог скупштинског заседања били су и кадровски план Општинске управе и Туристичке организације за 2018. годину. Ни један од 12 предлога за допуну дневног реда, а 11 су предложили  одборници и одборнице  опозиције, није прихваћен.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY