Шеста збирка задатака Емира Турковића

Из штампе је изашла нова збирка задатака инжењера електротехнике Емира Турковића из Пријепоља, која ће се примењивати на Елетроехничком факултету Београдског универзитета.

627
0
SHARE

Циљ збирке „Теорија електричних кола кроз математичку анализу“ је да помогне студентима електротехничих смерова техничких факултета да лакше и свеобухватније повежу реалне физичке процесе који се дешавају у електричним колима са теоријом електричних кола, применом доступног и разумљивог математичког апарата, наводи се у предговору аутора. Поред Емира Турковића ту су и професори Саша Ђекић са Електротехничког факултета и Владо Тадић са Свеучилишта у Загребу. Рецезију збирке су урадили професори Предраг Осмокровић и Миладин Јурошевић.

И ова, као и претходних пет збирки, које је до сада урадио, директно су везане са математиком, каже Турковић, који додаје да на збиркама ради јер му то причињава задовољство, а материјалне добити најчешће нема, или је минимална. Велика подршка у раду су му најмлађи чланови породице.

Турковић каже да има довољно спремног материјала за објављивање неколико нових збирки задатака из различитих области и да само чека на високошколске установе које ће бити издавачи.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY