SHARE

„За овај скуп изабрали смо актуелну тему, задругарство, која добија све више на значају како за одрживи развој уопште, тако и локални“, каже председник Организационог одбора Симпозијума „Дани Сретена Вукосављевића“, проф. др Драган Коковић.

Проф. др Милован Митровић истиче да је задругарство на још једном почетку у Србији:

„Села остају празна, необрађена земља, куће запуштене, али остају материјална добра. Задругарство је идеја коју ваља оживљавати, јер окупља мале произвођаче који само удружени могу опстати, што је кроз историју много пута потврђено.“

Скуп је, у име локалне самоуправе, отворио заменик председника општине Станко Кијановић, а успешан рад учесницима и учесницама пожелео је и в.д. директора Дома културе Радослав Коругић.

На тему задругарства данас и некада припремљено је 13 саопштења. Другог дана рада, у суботу учесници и учеснице Симпозијума посетиће, по традицији, једну сеоску месну заједницу. Ове године то је Звијезд, а домаћин је газдинство Досковић.

Симпозијум Дани Сретена Вукосављевића организује Дом културе, уз подршку локалне самоуправе и Министарства за културу и информисање.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY