Синанчевић градња победник Летње лиге „Бродарево 2019. (ВИДЕО)

Синанчевић градња победник Летње лиге „Бродарево 2019. (ВИДЕО)

Летња лига, коју заједнички реализују Фудбалски клуб „Јасен“ и Месна заједница Бродарево, ове године окупила је 21 екипу из региона које су се надметале протекле две седмице за пола милиона динара, колико је износила новчана награда за освајање првог места. Трибине терена на Јалији су биле препуне а осим кише, која је одложила финално вече планирано за недељу и отежала услове за игру у понедељак, све је протеклу у најбољем реду, рекао нам је председник Организационог одбора и ФК „Јасен“ Едиб Жиговић, који додаје и да у време Летње лиге Бродарево заиста живи.

Члан Организационог одбора Миланко Новковић каже да је Летња лига постојала двадесетак година до 2003. године, када је Летња лига заживела у овом формату. Уз бољу инфраструктуру и веће награде, подигао се и квалитет самог такмичења. Организатори кажу да никад није било више квалитетних играча и равноправнијих екипа као ове године. Публика је на Јалији могла да гледа неколико бивших и садашњих репрезентативаца Србије и Црне Горе.

У финалу су се састале две екипе са бродаревским адресама – Синанчевић градња и Минимал, које су окупиле играче из многих градова, али се на старту финала видело да публика махом навија за Минимал, у којем је било највише играча из Бродарева и Пријепоља.

Међутим, подршка публике није помогла Минималу, који је добар део меча имао иницијативу али није успевао да реализује шансе. Насупрот њима, Синанчевић градња је користила своје, и одлично чувала мрежу, па је на крају славила у финалу са 5:0. Припали су им пехар и златне медаље и награда од пола милиона динара. Екипа је састављена од искусних футсалера и ово је трећа титула у Бродареву у протекле четири године. За најбољег играча на турниру проглашен је играч победничке екипе Александар Павловић.

Председик Организационог одбора Едиб Жиговић каже да турнир стално напредује управо захваљујући подршци бројних спонзора, којима се захваљује. Општина Пријепоље је ове године за организацију Летње лиге одвојила 450.000 динара, ЕС Комерц 120.000, АКС 50.000, Месна заједница 50.000 за лигу и 50.000 за ФК „Јасен“.

Међутим, то што је општина Пријепоље највећи спонзор лиге није спречило публику, вероватно због разлога који немају везе са малим фудбалом и турниром, да извижди општинско руководство приликом доласка на стадион.

У паузама између мечева организована је наградна игра за најмлађе, који су награђивани мајцама са мотивима Летње лиге и уручивана признања донаторима и појединцима који су допринели турниру у минулим годинама. Након финала, подељене су награде набољим екипама и појединцима.

Најстарија екипа на турниру била је екипа Стари јарани 35+ а најстарији играч њен члан Небојша Пушица. Најмлађа је била екипа Даутовић а најмлађи играч Емир Мујезиновић, члан екипе Калипсо. За најбољег голмана проглашен је Филип Стефановић из Прушке док је награда за најбољег стрелца на турниру припала Милану Гојачанину из Сутивана.

У бијелопољском дербију за треће место и награду од 100.000 динара Сутиван је саваладао Прушка Месо промет Франца са 5:2. Награду је уручио председник МЗ Бродарево Анес Ровчанин. Минимал је за освајање другог места награђен са 150.000 динара а награду је уручио Едиб Жиговић. Председник општине Драгољуб Зиндовић је уручио пехар и награду победничкој екипи Синанчевић градњи.

Неке од голова постигнутих на утакмицама финалне вечери погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци