Скијалиште на Златару спремно за наставак распуста и шпиц сезоне (ВИДЕО)

Обилан снег, који данима пада, изазвао је велике проблеме, али иде на руку скијашима и скијалиштима. Скијалиште „Златар Путеви Бријежђа“ спремно ће дочекати 1. фебруар, када се, због другог дела распуста, очекује највише посетилаца.

862
0
SHARE

Услови за скијање на Златару су скоро идеални. На стазама, које су тренутно у функцији, налази се око пола метра утабаног снега а ускоро ће у рад бити пуштена и жичара четворосед, што ће омогућити да се сваког сата стазама спусти око 1.200 скијаша, каже шеф Скијалишта „Златар Путеви Бријежђа“ Салих Туркмановић, и доаје да тренутно на Златару нису велике гужве, за разлику од период око Нове године, када се у златарским хотелима тражио лежај више. Нови талас посетилаца очекује се са наставком школског распуста.

Туркмановић каже да је златарско скијалиште универзално, и да задовољава потребе и деце и одраслих, са различитим искуством, јер поред главне стазе постоји и стаза за почетнике. Истиче и цену скипасова, који су најефтинији у Србији – 750 динара за децу и 1.000 динара за одрасле. Стазе се, иако су снежне падавине обилне, додатно оснежавају, да би се створила што квалитетнија подлога за скијање. Скијалиште поседује све пратеће садржаје а Туркмановић позива скијаше да слободно време проведу на Златару.

Планови предузећа „Путеви Златар“, власника Војка Пурића, које управља скијалиштем, је да, током ове године, изграде још једну стазу, која ће проширити капацитет скијалишта. Од почетка изградње, до данас, у стазу и жичару уложено је преко два милиона евра. Радно време стазе је од 10 до 15 сати, а уколико буде постојало интересовање радиће и у ноћним сатима, као ранијих година. Цене у ресторану „Огњиште“ су веома повољне а током сезоне ради неколико школа скијања у организацији скијашких клубова и лиценцираних инструктора скијања.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY