Служба за здравствену заштиту деце добила нови ултразвучни апарат

У оквиру мера популационе политике Министарства здравља Републике Србије, Служба за здравствену заштиту деце пријепољског Дома здравља добила је савремени колор доплер ултразвучни апарат. Тим поводом, организована је конференција за медије којој су присуствовали, поред запослених у Дому здравља, чланови општинског руководства и директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић.

1415
0
SHARE

Нови колор доплер отвара могућност многих превентивних прегледа, за које су четири докторке ове службе прошле сертификовану обуку.

Набавка ултразвучног апарата део је већег пројекта вредног осам милиона динара који општина Пријепоље спроводи са Кабинетом министaрке без портфеља Славицом Ђукић Дејановић задуженој за демографију и популациону политику.

Залагање општине Пријепоље да помогне рад Дома здрваља као веома позитивно оценио је директор Здравственог центра Ужице Милош Божовић и истакао да је општина Пријепоље једна од ретких у Златиборском округу.

Вредност ултразвучног апарата је  три и по милиона динара, од чега је из Кабинета министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику обезбеђено 2 милиона 975 хиљада динара, док је општина Пријепоље обезбедила 525 хиљада динара.

Опширније у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY