Шта је на решавању проблема отпада за седам година урадило предузеће „Бањица“?

Сврха оснивања предузећа 2013. године било је да оно преузме све активности око решавања проблема управљања отпадом за општине Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница.

499
0
SHARE

Програмом пословања предузећа Регионалне санитарне депоније „Бањица“ за 2019. годину  предвиђено је да је за рад предузећа неопходно четири милиона динара годишње. По један милион из својих буџета требало би да издвоје општине Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница. Усвајањем предлога програма пословања на седници скупштине, општина Пријепоље финасираће са милион динара ово предузеће.

Сврха оснивања предузећа 2013. године било је да оно преузме све активности око решавања проблема управљања отпадом за општине Пријепоље, Прибој, Нова Варош и Сјеница. За нешто мање од шест година колико предузеће постоји, видљивих резултата у решавању проблема отпада нема. У самом програму пословања овог предузећа стоји да је први корак у коначном решењу проблема управљања отпадом захтев које је предузеће предало у новембру прошле године Министарству заштите животне средине да финансира изградњу трансфер станице која ће омогућити транспорт отпада из општина региона Бањица у регионални центра Дубоко, док се не изгради Регионална депонија Бањица.

Једини тренутни запослени у овом предузећу је директор Љубенко Васиљевић, на чије се трошкове зараде  у овој години планира потрошити нешто више од 2 милиона 700 динара, односно, месечно око 230 хиљада бруто. А да би предузеће нормално функционисало, у програму стоји да је неопходно запослити раднике  машинске, грађевинске, правне, економске или друге струке.

Предузеће неће остваривати сопствене приходе све док се не изгради депонија и предузеће почне да обавља своју делатност, а до тада је неопходно да се предузеће финансира од добијених субвенција, наведено је у Програму пословања Регионалне санитарне депоније „Бањица“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY