SHARE

Камен темељац за изградњу спортске сале у Бродареву положен је 22. јуна 2015. године. Радило се у више етапа, а овог лета зграда је коначно приведена намени.

До сада је уложено близу 56 милиона динара са опремом и сва средства су дошла од стране локалне самоуправе, којима се овом приликом и захваљујем – каже директор ОШ „Светозар Марковић“ Бродарево Шефкет Шеховић.

Укупна површина објекта је 986 квадратних метара.

Површина паркета је око 600 метара квадратних, а остало су пратеће просторије – свлачионице, мокри чворови, справарнице, кабинет за наставнике, холови и тремови. У сваком случају, ако не буде имала пуну функцију за омладину Бродарева и шире, за спортске клубове, за грађане, за друге манифестације, овај објекат неће имати пуни смисао. Управо овакав објекат ће допринети развоју свих активности и спортских и друштвених у месту и шире – истиче Шеховић.

Он је додао да су се до сада часови физичког васпитања одржавали у сали од 120 квадрата старе школске зграде и на теренима на Јалији.

Са овим објектом биће много квалитетнији услови рада, деца са предметне наставе неће морати пешачити до терена на Јалији, тако да ће бити и безбедност, и функционалност, и квалитет наставе много бољи – каже директор школе.

Осим саме сале, у потпуности су опремљене и пратеће просторије, стављена фасада и уређен плато око зграде, а како би се избегла оштећења инвентара и појачала безбедност, обезбеђен је и видео надзор.

Више у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY