Томашевић и Хоџић: Апелујемо на власт да прихвати предлоге опозиције

Томашевић и Хоџић: Апелујемо на власт да прихвати предлоге опозиције

Предлог одборника опозиције је да се на предстојећој седници скупштине расправља о још четири тачке: Разрешење директора Центра за социјални рад Пријепоље, информација о депонији Стањевине, информације о реконструкцији моста у Шарампову и о активностима локалне власти поводом јубилеја 800 година манастира Милешева.

Ми ћемо прекосутра ићи у пуном саставу на седницу Скупштине општине. Данас смо поднели ова четири предлога и само ова четири у складу са пословником и образложити зашто на томе инсистирамо и апелујемо на општинску власт да прихвати ове тачке. Уколико се то не деси, ми ћемо напустити седницу скупштине и нећемо учествовати у тој фарси од скупштине која се не бави кључним питањима за грађане и грађанке општине Пријепоље. Било каква техничка објашњења или покушаји власти да не усвоје расправу о овим тачкама из неких периферних разлога не стоје. Ми не тражимо да те тачке буду одмах прекосутра на расправи. Седница са 29 тачака не може да се заврши за један дан, свакако мора бити прекинута и ми смо спремни да сачекамо и десет, петнаест и месец дана, ако треба да надлежне службе општине припреме озбиљне и квалитетне информације о овим темама које предлажемо – каже самостални одборник СО Пријепоље Вукосав Томашевић.

Председник одборничке групе СДП Есад Хоџић најављује да неће учествовати у расправама које се тичу измене пословника које се тичу запошљавања партијских кадрова и предлозима за доделу општинских признања партијским функционерима.

Коментаришу и изјаву председнице Скупштине Стане Марковић да је предлагач тачке дужан да припреми и материјал за ту тачку.

Наше је да предложимо тачке за које мислимо да су важне, а на председници скупштине и на скупштинским стручним службама је да припреме материјал. То је по закону и по пословнику – напомиње Хоџић.

Осврнули су се и на чињеницу да у претходне три године на седницама скупштине није усвојен ниједан предлог опозиције.

Не очекујемо да ће они и сад усвојити предлоге, немају они тај политички капацитет дијалога да би могли на скупштинској расправи да дођемо до квалитетног решења. Они тако доживљавају политику, то је њихов начин како владају. Грађани су да ту да то осуде и да трпе добро и лоше како власт врши своју улогу – додаје Есад Хоџић.  

Да ли ће се о предлозима  одборника опозиције расправљати на седници скупштине, знаће се у среду када се утврди дневни ред.

Подели на мрежама

Повезани чланци