У oпштини Нова Варош у овој години изграђено око 30 километара путa

Општина Нова Варош у овој години обезбедла je вредне донације из страних и домаћих фондова и на тај начин успела да реализује значајне инфраструктурне пројекте.

518
0
SHARE

Планирани буџет општине Нова Варош за 2018. годину је 800 милиона динара. Руководство општине одавно је свесно да тај новац није довољан за њихове амбициозне планове и зато константно аплицирају на конкурсима страних и домаћих донатора. Тако су за Бизнис центар на Браношевцу од Европске уније добили 260 хиљада евра, а завршетак радова очекује се крајем грађевинске сезоне.

Такође, захваљујући донацији са државног нивоа у износу од 15 милиона динара за пут на Воденој пољани и сопственим учешћем од 7 милиона динара, обезбеђен је лакши приступ за још једну туристичку дестинацију у општини Нова Варош.

Оно што се у градитељском налету испоставило као проблем је недостатак грађевисњнких фирми, што је повукло и неке друге проблеме.

Већ за септембар, председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић најављује потписивање уговора са Министартвом привреде за изградњу новог савременог трга, што ће коштати око 50 милиона динара – 20 ће обезбедити Министратво, а 30 милиона општина Нова Варош.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY