SHARE

Међу скоро 120 ђака који су ове године завршили Економско – трговинску школу, својим знањем и успесима посебно се истакла Јелена Дробњак, која је понела титулу ђака генерације.

У оштрој конкуренцији ученика Економско-трговинске школе изабрана сам за носиоца титуле ђак генерације, што ми јако ласка, али истовремено представља и једну врсту одговорности, јер сада предстоји онај период када ову титулу треба оправдати. Пре четири године завршила сам Основну школу Милосав Стиковић, која је тада била, а и сада је, на добром гласу, тако да сам решила да школовање наставим у школи која је једнако доброг квалитета – због тога сам се одлучила за тада најперспективнији смер у нашој општини – Финансијски администратор у Економској школи – каже Јелена Дробњак, ученица генерације Економско-трговинске школе.

Изузетно је задовољна знањем које је стекла кроз редовну наставу, али и захваљујући учешћу на разним такмичењима.

У основној школи нисам била неки љубитељ такмичења јер ми је све то било некако доста стресно, али од самог доласка у средњу школу почели су неки семинари, такмичења из области социјалног предузетништва у оквиру предмета пословна економија, а и такмичења из виртуелног предузетништва, у оквиру предмета финансијско-рачуноводствена обука. Успех са сваког тог такмичења је био веома запажен и донели смо школи доста признања. Такође имам диплому за освојено друго место на окружном такмичењу из српског језика – истиче Јелена.

Ништа не би било могуће без подршке и ослонца, па каже да су за њен успех такође заслужни њени родитељи и професори.

Каже да се доста добро припремила за пријемни испит на Економском факултету у Београду, па очекује да ће имати довољно поена да свој образовни пут настави на овој високошколској установи.

Више у видеоприлогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY