Удружење пензионера: Ново руководство – старе активности

Удружење пензионера: Ново руководство – старе активности

Крајем прошле године у Удружењу пензионера општине Пријепоље дошло је до кадровских промена, где је уместо Милана Пузовића на место председника дошао Мирко Остојић. План активности Удружења остао је сличан прошлогодишњем, па ће се највише пажње посветити набавци огрева, намирница, организовању излета и одлазака у бање.

623
0
SHARE

Осим промене председника, Удружење пензионера општине Пријепоље је у последња два месеца изменило Статут, унапређен је рад скупштине, а донет је и нови Правилник о систематизацији радних места, где је главна измена поновно увођење функције секретара Удружења.

Председник Удружења пензионера општине Пријепоље Мирко Остојић каже и да је почела са радом Комисија за набавке, која ће приликом набавке огрева и животних намирница водити рачуна о најповољнијим понудама и сваки пут бирати најповољнијег понуђача.

У току минуле године, Удружење је материјално помогло пензионере и пензионерке са најмањим приходима.

У овом периоду смо доделили помоћ за око 27 сиромашних пензионера у износу од 77 хиљада 700 динара, делом из наших средстава, делом из ПИО фонда. Такође смо додељивали пилетину и дрва – каже Остојић.

У овој години ће такође подржавати најсиромашније пензионере и пензионерке, али и организовати бројна дружења и излете. Такође ће обезбеђивати огрев и намирнице на одложено плаћање.

Планирамо као и до сада да обезбедимо угаљ – отприлике око 1 500 тона, око 1400 метара дрва, око 15 000 кг пилећег меса, 500 кг свињских полутки, 500 кг говедине и 1 тону рибе – прецизира Остојић.

И ове године ће постојати организовани одласци у Прибојску бању за чланове и чланице Удружења, а планира се и учешће на Олимпијади трећег доба, са ког су се у предходне три године представници Пријепоља враћали са медаљама.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY