Услуга личног пратиоца за дванаесторо деце из Пријепоља

Услуга личног пратиоца за дванаесторо деце из Пријепоља

Комисија за јавну набавку општине Пријепоље одлучила је да посао Услуге личног пратиоца и ове, као и прошле године, повери Друштву за дечију и церебралну парализу из Ивањице.

753
0
SHARE

Услуге личног пратиоца су намењене деци са инвалидитетом од пуних 5 па до 19 година, односно онима којима су у систему предшколског, основног и средњег образовања.

Услугом је обухваћено дванаесторо деце и младих са сметњама у развоју и инвалидитетом од којих је једанаесторо деце основношколског и једна корисница средњешколског узраста. Посао личног пратиоца је  да пружа индивидуалну, практичну и техничку подршку детету са сметњама у развоју, у области кретања, одржавања личне хигијене, школских активности.

Друштво за дечију и церебралну парализу из Ивањице прошле године одржало је дводневну обуку за личне пратиоце у општини Пријепоље, коју је прошло 15 лица која су избрана у сарадњи са Националном службом за запошљавање.У наредном периоду је планирана још једна едукација за нове личне пратиоце, због константног повећања броја корисника. Вредност уговора који је општина Пријепоље потписала са Друштвом за дечију и церебралну парализу из Ивањице потписала 29. марта је близу 5 милиона 500 хиљада  динара, а трајање услуге предвиђено је до краја марта наредне године.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY