Владе Дивац постао члан Куће славних у Спрингфилду

Владе Дивац постао члан Куће славних у Спрингфилду

Владе Дивац је тако постао тек други кошаракаш из Србије који је примљен у Кућу славних после Дражена Далипагића 2004. године, док су Александар Николић и Бора Станковић становници Спрингфилда постали због доприноса развоју кошаркашке игре.

фото: Screenshot You Tube

Владе Дивац је имао веома успешну клупску и репрезентативну каријеру. Био је међу првим Европљанима који је заиграо у НБА лиги. У Лос Анђелес Лејкерсе стигао је 1989. године, а за 16 сезона у најјачој лиги света играо је још и за Шарлот и Сакраменто.  Каријеру у НБА лиги завршио је са више од 13 хиљада постигнутих поена, 9 хиљада скокова, 3 хиљаде асистенција и хиљаду и по блокада.Са репрезентацијом Југославије освојио је златне медаље на два светска првенства и три европска шампионата, као и две сребрне медаље на Оломпијским играма. Има још три бронзе, две европске и једну светску са шампионата 1986. године.

Током  посете Пријепољу крајем јула ове године Дивац је обогатио сталну поставку у музеју, дресом који је добио током боравка у Спрингфилду на тесту за улазак у Кућу славних. Тада је обећао да ће прстен који добије на званичној церемонији проследити пријепољском музеју и тако поставку посвећену управо њему,  обогатити још једним трофејом.

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *