Владимир Пушоњић сакупио 70 џакова смећа уз пут Миоска – Биов гроб

Владимир Пушоњић сакупио 70 џакова смећа уз пут Миоска – Биов гроб

70 џакова са смећем, које је сакупио Владимир Пушоњић, уз магистрални пут од Миоске у Великој Жупи ка селима Мијани, Хрта, Дубравчићи, Думљани... одвезли су радници ЈКП „Лим“. Како каже, ово је само тек један део отпада који су несавесни грађани годинама одлагали где не треба, а наредни допринос очувању животне средине, даће пред судом.

987
0
SHARE

За Владимира Пушоњића, који је рођен у Француској, где је и живео до пре неколико месеци, када се доселио у Пријепоље, родни град својих родитеља, небрига о животној средини и несавесно понашање појединаца, немају оправдање. Како већ два месеца у своје слободно време сакупља отпад који су несавесни грађани годинама бацали уз магистрални пут Миоска Биов гроб, Владимир је изазвао бројне позитивне реакције јавности, али и конкретну помоћ.

Прво су му Хитко и Нермин Башовић помогли да прикупљени отпад камионом превезе и сакупи на једном месту, а сада је Џевад Бегановић из ЈКП „Лим“ обезбедио камион за превоз 70 џакова смећа. Први корак  у чишћењу дивљих сметлишта је при крају. Следи излазак пред суд свих који бацају смеће дуж пута, јер како каже, Пушоњић има доказе за то ко баца смеће уз овај пут.

Нек народ зна да нисам ово радио узалуд и нећу одустати, поручује Владимир који верује да Пријепоље може да буде као Швајцарска и да је туризам велика  развојна шанса, али уз услов да природа буде чиста, да се пробуди еколошка свест код свих грађана и да надлежни  почну да санкционишу понашање супротно закону.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY