Пријепоље: За пролећну дератизацију против глодара из буџета издвојено преко 3 милиона...

Пријепоље: За пролећну дератизацију против глодара из буџета издвојено преко 3 милиона динара

Почетком седмице на територији општине Пријепоље почела је систематска дератизација против глодара.

433
0
SHARE

Систематска дератизација против глодара поверена је фирмама из Београда ЕКОС ДДД и Заводу за ДДД „ЕКО-САН“. Према потписаном уговору, вредност радова је близу 3 милиона 307 хиљада динара без ПДВа.

Површине које су предвиђене за дератизацију на територији општине Пријепоље су депонија Стањевине, канализација, обале река, пијаце у Бродареву и Пријепољу, подрумске просторије школских и предшколских установа и стамбених зграда, зграде (Ј.К.П.”Лим”, Општина, Дом културе, Црвени крст) и здравствене установе.

Дератизација као мера сузбијања глодара има велики значај у спречавању ширења заразе и заразних болести. Трагајући за храном, глодари посећују прљава места као што су септичке јаме, клозети, контејнери, канализациони водови,депоније смећа, а потом складишта хране, стамбене површине, објекте за снабдевање водом, чиме се ризик од инфекција знатно увећава.

Према Правилнику о условима за обављање дезинфекције, дезинсекције и дератизације, површинама мора се извршити обавештавање грађана средствима јавног информисања. За испуњавање овог члана Правилника, општина није користила медије, већ је изабрала друге методе.

Цео поступак дератизације на територији општине Пријепоље требало би да буде завршен до краја седмице.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY