За реконструкцију моста у Шарампову потребан нови пројекат – Општина Пријепоље раскида...

За реконструкцију моста у Шарампову потребан нови пројекат – Општина Пријепоље раскида уговор са извођачима радова

Реконструкција моста у Шарампову, која је почела у фебруару, прекинута је крајем априла, због знатно већих оштећења него што је било предвиђено пројектом. Ових дана очекује се раскид уговора са извођачем радова и расписивање нове јавне набавке за пројектовање и извођење радова.

2884
0
SHARE

Два и по месеца након 1. фебруара, када је почела реконструкција, знатно већа оштећења од пројектом предвиђених, проузроковала су прекид радова на мосту. Од 20. априла до данас чека се даља судбина најстаријег моста у општини Пријепоље. Према информацијама које смо добили од Сабахудина Козице из пријепољских „Путева“, који су подизвођачи радова, ових дана требало би да буде раскинут уговор са извођачима радова. Према његовим речима, потребан је нови пројекат јер се ради о другим позицијама на мосту које нису предвиђене уговором. Након раскида уговора, очекује се расписивање нове јавне набавке, а она ће бити заснована на принципу пројектуј и изведи, каже Козица.

Током неколико претходних месеци, извођач је испитао узорке из целе конструкције моста, обалних стубова моста, темеља и испод темеља каже Козица уз објашњење да ће то користити за даље радове извођачу који буде изабран на тендеру. Ове информације потврдио нам је и члан општинског већа Едиб Кајевић који је рекао да очекује да ће радови на мосту бити интензивирани. Процена управника пријепољских „Путева“ је да би мост у Шарампову могао да буде завршен до краја лета 2019.године.

Средства у износу од око 62 милиона динара за реконструкцију најстаријег моста у Пријепољу обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије, а извођење радова поверено је фирмама „Нови Пазар пут“ доо и „Јединству “ ад Севојно, док су подизвођачи пријепољски „Путеви“.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY