„За Србију без ГМО – Марш против Монсанта“: Ништа није вредно...

„За Србију без ГМО – Марш против Монсанта“: Ништа није вредно угрожавања људског здравља

Сачувајмо земљу наших предака нашим потомцима, као што су је нама оставили наши преци, без генетски модификованих производа, порука је са скупа „За Србију без ГМО – Марш против Монсанта“, који је у Пријепољу одржан у суботу, 19. маја, у библиотеци „Вук Караџић“.

400
0
SHARE

Слични скупови одржани су у још пет градова у Србији, као и широм света, где се, сваке треће суботе у мају, одржавају  протести против мултинационалне компаније Монсанто, која је највећи произвођач генетски модификованих семена.

Порука ових скупова је да Србија треба да буде слободна од генетски модификованих производа, јер ништа није вредно угрожавања људског здравља. Организатори скупа у Пријепољу, Друштво српских домаћина и Удружење Здрава Србија, указују на штетност ГМО по здравље становника као и на економију земље. Циљ ових скупова у Србији је и да подстакне државу да примењује сопствени закон против генетско модификованих производа донет 2009. и да тај закон не мења.

На скупу су изнети и подаци да су Декларацију против увоза, узгоја, прераде и промета генетски модификованих организама и производа у Србији усвојили одборници и одборнице у скупштинама 136 од 169 градова и општина, који представљају 77,2 одсто укупне територије Србије и 84,5 одсто укупног становништва.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY