За среду заказана седница СО Пријепоље

За среду 13. фебруар заказана је прва седница Скупштине општине Пријепоље у овој години. У предложеном дневном реду нашло се седам тачака, међу којима и предлог закључка одборника опозиције о разрешењу и именовању директорке Центра за социјални рад.

299
0
SHARE

Статут општине Пријепоље прва је предложена тачка дневног реда за 21. седницу Скупштине општине Пријепоље. Општина Пријепоље ускладила је Статут са изменама Закона о локалној самоуправи који је донео новине око учешћа јавности у раду локалне самоуправе, проширивања делокруга општинског већа, измене у раду Савета месних заједница и остваривању међуопштинске сарадње.

У дневном реду нашло се и разматрање предлога Одлуке о изради Плана детаљне регулације за две мини хидроцентрале „Липовица“ у Дивцима и „Вир“у Сопотници. Овом одлуком утврђује се оквирна, односно прелиминарна граница обухвата Плана, а коначна граница дефинисаће се Нацртом плана. Средства за израду плана обезбедиће инвеститор „HIDROPOWER BGD“ д.о.о из сопственог буџета. Према подацима на сајту Агенције за привредне регистре, oва фирма из Београда основана је 26. јула прошле године, а претежна делатност јој је производња електричне енергије.

Предложеним дневним редом, планирано је и разматрање измене и допуне Плана генералне регулације за Пријепоље и Бродарево. Како је наведено у скупштинском материјалу, циљ измене Плана је стварање правних услова за изградњу саобраћајног прикључка на државни пут, а за потребе прикључења станице за снабдевање моторних возила горивом.

Пред одборницима и одборницама наћи ће се и предлог закључка одборника опозиције о разрешењу директорке Центра за социјални рад и именовању новог. У закључку одборника опозиције се каже да се општинско веће општине Пријепоље обавезује да у року од 15 дана од дана усвајања овог закључка спроведе поступак разрешења и именовања директора Центра за социјални рад.

Две тачке дневног реда о којима ће се расправљати на заказаној седници су Извештај о планираним и реализованим активностима из програма пословања Јавног комуналног предузећа Лим у прошлој, као и разматрање програма пословања за текућу годину.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY