SHARE

Забрана је уведена по препоруци Завода за јавно здравље из Ужица због нестабилне епидемиолошке ситуације респираторних обољења, пораста броја обољења сличних грипу као и акутних респираторних инфекција на територији Златиборског округа. Како нам је рекла Начелница Центра за контролу и превенцију болести из Завода за јавно здравље у Ужицу докторка Александра Андрић, број пацијената са овим симптомима је у сталном порасту и прати се на недељном нивоу. Протекле седмице на територији Златиборског округа забележена су 1.382 оваква случаја, док је у седмици пре тога регистровано 536 пацијената са симптомима сличним грипу. Тај број, како нам јe рекла докторка Андрић,  је знатно већи у односу на исти период прошле године, што је и био разлог за предузимање мере забране посете болесницима.

Од ПР-а Здравственог центра Ужице Данијеле Васиљевић добили смо информацију да је у Дневној болници у Ужицу смештено седам пацијената код којих се сумња на постојање вируса грипа, док се два пацијента, са нешто тежом клиничком сликом, налазе на интензивној нези ужичке болнице и под сталним су лекарским надзором.

Директор Опште болнице у Пријепољу доктор Зоран Дробњак потврдио нам је да су од петка забрањене посете у пријепољској Општој болници. Како нам је рекао, у сталном су контакту са Заводом за јавно здравље из Ужица, који прати епидемиолошку ситуацију из сата у сат, а забрана ће бити на снази све до побољшања епидемиолошке ситуације. Осим у Пријепољу, посете пацијентима су забрањене и у Општој болници у Ужицу и Општој болници у Прибоју.

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY