Заштитити Шарампов од поплава – У плану реконструкција обалоутврде

Заштитити Шарампов од поплава – У плану реконструкција обалоутврде

Републичка дирекција за воде Министарствa пољопривреде, шумарства и водопривреде , објавила је позив за достављање понуда за извођење радова на реконструкцији заштитиних објеката на десној обали реке Лим у Шарампову. Радови су део пројекта “Управљање сливом реке Дрине на Западном Балкану“.

1116
0
SHARE

Радови на десној обали Лима у Шарампову изводиће се у циљу заштите Шарампова од поплава које проузрокује река Лим. Град Пријепоље са око 14.000 становника се налази на висини од 450 метара надморске висине. Постоје структуре за заштиту од поплава, али Шарампов, са 1000 становника, који се налази на висини од 445 до 448 метара надморксе висине, нема заштиту од поплава.

Реализацијом овог пројекта очекује се и позитиван социјални утицај на становништво Пријепоља и Шарампова. Пре свега, обезбедиће се заштита имовине и земљишта, као и путева који воде до села у брдовитом подручју у близини Шарампова и Пријепоља, наводи се у одговору  Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, односно, Републичке  дирекције за воде, достављеног Телевизији Форум.

Средства су обезбеђена из Траст Глобалног фонда и Специјалног фонда за климатске промене. Пројекат администрира Међународна банка за обнову и развој.

Понуде за извођење радова на реконструкцији заштитиних објеката на десној обали реке Лим у Шарампову се могу  поднети до 8. октобра, а рок за извођење грађевинских радова је 10 месеци.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY