Затворен саобраћај са магистрале ка Коловрату због радова на реконструкцији раскрснице

Почела је реконструкција раскрснице магистралног пута и улице Љубише Миодраговића код Коловрата, због чега је крак ка Коловрату у потпуности затворен, а возила се усмеравају на алтернативну раскрсницу код Суводола.

1182
0
SHARE

Радови на реконструкцији раскрснице почели су у 7 сати ујутру, када је постављена привремена саобраћајна сигнализација и у потпуности обустављен саобраћај ка Коловрату.

У циљу побољшања безбедности саобраћаја, пројектована је нова површинска раскрсница која ће да каналише лева и десна скретања, а предвиђена је и изградња треће траке. Пројектом је такође предвиђено и осветљење раскснице, као и радови на електроинсталацијама. Предвиђена0 је и изградња пешачке стазе на раскрсници, чиме ће се пешачки саобраћај из зоне раскрснице склонити са коловоза – каже мастер грађевински инжењер Ален Мушановић.

Инвеститор је предузеће „Путеви Србије“, а радове у оквиру мера појачаног одржавања изводи предузеће „Путеви Ужице“.

Вредност радова је 17 милиона динара. 11 милона је предвиђено за изградњу коловозне конструкције, за тај грађевински део, а шест за осветљење раскрснице – каже Мушановић.

Радови ће се изводити у три фазе.

У првој фази, коју смо управо почели,саобраћај се затвара из правца Коловрата на укрштају са државним путем. У другој и трећој фази саобраћај из правца Коловрата ће такође бити затворен, само ће на магистрали постојати семафори који ће наизменично пропуштати возила – истиче Мушановић.

Према пројекту, трећа трака која ће бити изграђена до Лима биће дугачка 300 метара, а према речима шефа градилишта, требало би да у великој мери допринесе унапређењу безбедности саобраћаја на овој деоници пута. Према пројекту, радови на реконструкцији раскрснице требало да буду завршени до 15. новембра.

Више у видео прилогу:

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY