Завршен први круг уписа у средње школе – Највише слободних места у Пријепољу у Техничкој школи

Завршен први круг уписа у средње школе – Највише слободних места у Пријепољу у Техничкој школи

На уписном месту у Економско – трговинској школи данас није било гужве. Како кажу, већина ученика и ученица уписала се првог дана, док је мали број њих то урадио данас. Другог уписног рока у овој школи неће бити, јер су сва места попуњена већ у првом кругу.

У овој школској годинио Економско – трговинска школа уписала је 120 ученика, колико је и планирала. Имамо четири смера у нашој школи: три на четвртом степену (финансијски администартор, економски техничар и трговионски техничар) и комбиновано одељење кувара и конобара на трећем степену. Сва одељења су уписала по 30 ђака – рекла је педагошкиња у Економско-трговинској школи Јасмина Мушовић и додала да другог круга уписа неће бити јер су сва места попуњена.

Техничка школа у Пријепољу требало је да упише 120 ђака на пет образовних профила. Неочекивано за ову школу, уписао се мали број ученика па је за други уписни рок остало  46 слободних места.

Уписали смо 13 модних кројача, који се школују по дуалном моделу образовања, 30 електромеханичара и електроинсталатера, 15 машинских техничара за компјутерско конструисање и 16 електротехничара рачунара. Ове године смо неочекивано изгубили техничарски образовни профил у области електротехнике и машинства. Не знам шта се десило, где су та деца отишла али оно што је до сада било попуњено у првом кругу сада је остало слободно – разочаран је  директор Техничке школе Небојша Јевтовић.

Други уписни круг за кандидате који су остали неуписани практично је почео јуче, када су ђаци попуњавали листу жеља за други круг.

У четвртак очекујем да они који су остали неуписани дођу и упишу се на неко од слободних места – 17 на смеру модни кројач и 14 односно 15 на смеровима електротехничар и машински техничар – каже Јевтовић и додаје да су то профили који дају добру проходност на факултете уз позив ученицима да се упишу на ове смерове.

У среду 10. јула биће објављен распоред ученика по школама у другом уписном кругу, док ће упис бити одржан у четвртак 11. јула од 8 до 15 сати.

Подели на мрежама

Повезани чланци