„Зимскa школa пољопривреде“ ЕС Комерца: Корнишон и купус (ВИДЕО)

Компанија „ЕС Комерц“ је наставила са серијом предавања у оквиру „Зимске школе пољопривреде“. Циљ је пољопривредним произвођачима приближити савремену производњу поврћа, а овај пут је стављен акценат на производњу корнишона и купуса.

778
0
SHARE

Предавања су намењена пољопривредницима који желе да се определе за пољопривредну производњу поврћа које се користи у припреми зимнице, а које ће пријепољска компанија откупљивати због даље прераде. Овога пута највише је било речи о вертикалној производњи корнишона.

Предавање је одржао дипл. инж. пољопривреде Борко Ивановић који каже да производња ових врста поврћа, нароичито корнишона, гарантује знатно већу сигурност приликом пласмана од већине других култура које су до сада гајене на нашим просторима.

Циљ компаније „ЕС Комерц“ је да прошири круг коопераната од којих ће се набављати поврће за прераду у погону „Волим“ у Бродареву. „ЕС Комерц“ жели да кроз бренд „Волим добро у људима“ пласира храну нашег краја, каже дипл. инж. пољопривреде Микота Томашевић.

Компанија „ЕС Комерц“ ће свим својим кооперантима обезбедити одговарајући расад сортимента који је потребан за прераду, и који ће се производити у расадницима „ЕС Комерца“. Такође, произвођачи ће све вишкове, ако их буде, моћи да слободно пласирају на тржишту.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY