У Библиотеци „Вук Караџић“ одржана креативна радионица за израду електронских хербаријума

У Библиотеци „Вук Караџић“ одржана креативна радионица за израду електронских хербаријума

Пројекат “Хортикултурне  Е – библиотеке Србије” је пројекат који је у 2018. години окупио пет библиотека у Србији, које у свом опусу воде рачуна о поштовању, неговању и образовању хортикултурних садржаја и мотива, који се налазе у стручној литератури.

 

Према речима аутора, циљ овог пројекта  је да се у оквиру дигитализације, која је основ у библиотечкој делатности 21. века, уради и нешто ново.

По позиву прва библиотека која приступа тој мрежи је библиотека у Пријепољу на основу резултата које је остварила у претходним годинама. Циљ нам је да уз помоћ мобилних телефона наша деца запамте цвеће свога краја, да га сачувају и на тај начин, а не само на папирима – каже аутор овог пројекта и председник УО Интернет клуба Србије Мирко Марковић.

Овим пројектом обухваћене су библиотеке у Кикинди, Вршцу, Чајетини, Ковачици и Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу, која је прва добила позив за учешће у овом пројекту.

Жеља нам је да ове креативне радионице инспиришу и оснаже ученике и наставнике на примену нових савремених метода информационо-комуникационих технологија у настави и, свакако, на богати фонд књига из области ботанике који се налази у електронском каталогу наше библитеке, да га ученици чешће користе, читају и стичу знања – каже директорка Библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу Садија Хоџић.

Први резултати пројекта могу се очекивати за шест месеци, када ће се стећи јасна слика која остаје дигитализована и која ће имати посебну вредност. Од 2019. године Библиотека „Вук Караџић“ постаће стална чланица мреже Хортикултурне библиотеке Србије, па можемо очекивати још пројеката из ове области.

Опширније у видео прилогу:

 

 

Подели на мрежама
Новинар

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *