Аида Мартиновић Авдић: Снагу ми даје подршка најмилијих

Аида Мартиновић Авдић: Снагу ми даје подршка најмилијих

Један тренутак у Аидином и Радисављевом животу прекинуо је планове, амбиције, жеље … повела се борба за живот која је трајала годину дана. Аида је у тренутку несреће имала 23 године, студирала је Правни факултет у Новом Саду и била на почетку брака са Радисавом. Прогнозе лекара за њу нису биле обећавајуће, због тешке повреде кичме.

Прогнозе су биле практично нула процената. Могла сам померати руке и померати трепавице. Али, воља, подршка породице, пријатеља, оних најмилијих је било кључно у свему томе да ја кренем испочетка.

И након годину дана у болници, њена борба се наставила. Одлучила је да се не препусти очају, већ да живот ипак стави под своју контролу.

До тог сазнања да треба да променим свој живот и да кренем да испуњавам неке своје циљеве, то није дошло у једном тренутку. Морала сам да се помирим са свим променама које су уследиле и да се носим са тим. Поред свега, највише ме је боли туга на лицима моје породице.

Упркос свим здравственим проблемима, одлучила је да роди дете. Дарија данас има 4 и по године.

Највећа снага је Дарија, све што радим гледам како ћу то усмерити да буде најбоље за њу и да се она најлепше осећа и да у свом одрастању не осећа никакав недостатак. 

Саобраћајна несрећа оставила је последице и на Аидиног мужа Радисава, али само је једна ствар према његовим речима помогла да из те приче изађу као хероји.

Ми спомињемо ту реч ЉУБАВ. То поштовање, то међусобно разумевање, је наша  покретачка снага и то је оно што ће нас држати и у будућности.

Свакодневних препрека у кретању Аида је добро свесна, али снагу јој дају људи.

Ја бих волела да кажем да у нашој земљи различитост не значи нешто лоше. Међутим, врло често се могу срести разни видови дискриминације. Али, у малом граду као што је наш, то не осећам. Људи ме знају, воле и не осећам никакве другачије погледе или било какву врсту дискриминације.

Аида је наставила студије права, планира да се у тој области усавршава. Такође, страст јој је шминкање, а њено умеће у томе препознале су бројне жене.

Подели на мрежама
Новинарка

Повезани чланци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *