Малишана из ПУ„Миша Цвијовић“ отворили програм обележавања Дана општине

Малишана из ПУ„Миша Цвијовић“ отворили програм обележавања Дана општине

Приредбом и изложбом радова малишана из Предшколске установе „Миша Цвијовић“ у Музеју започело обележавање Дана општине Пријепоље.

Традиционално, вишедневни програм обележавања Дана општине Пријепоље започео је приредбом и исложбом радова најмлађих суграђана и суграђанки – малишана из Предшколске установе „Миша Цвијовић“. Упркос врућини и сунцу које је ужарило атријум пријепољског музеја деца су без грешки извела рецитације и игре, уз пратњу младе виолинисткиње.

На почетку приредбе окупљене је поздравио Илхан Пачариз, музејски едукатор, а отворила ју је заменица председника Општине Пријепоље Самира Ћосовић, која је рекла да локална самоуправа управо ради на решавању проблема недостатка места у Предшколској установи, мислећи на планирану изградњу новог вртића у Бостанима. Такође је рекла и да би у септембру део простора ОШ „Владимир Перић Валтер“ могао бити искориштен за смештај најмлађих.

Осим данашње приредбе и изложбе којом је започет програм обележавања Дана општине, деца из Предшколске установе ће учествовати и у још неким активностима, међу којима доминирају изложбе, позоришне представе и радионице. На Дан општине – 7. јул, одржаће се свечана седница Скупштине општине на којој ће бити уручена признања и награде а у вечерњим сатима одржаће се концерти Тамбурашког оркестра „Таслиџа“ из Пљеваља и вокалног састава „Лирике“. Програм затвара дводневни Сајам спорта 9. и 10. јула.

Шта кажу деца погледајте у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци