Скулптуре и цртежи Дејана Тривунца у Дому културе Пријепоље

Скулптуре и цртежи Дејана Тривунца у Дому културе Пријепоље

У Дому културе Пријепоље отворена је изложба скулптура и цртежа академског вајара и вишег уметничког сарадника на Факултету примењених уметности у Београду Дејана Трувунца. Ово је прва самостална изложба скулптура у Великој галерији, од формирања овог изложбеног простора.

Тривунац доживљавајући камен као одређену врсту изазова, успева да својом маестралном извођачком вештином, оплемењеном духовном топлином, преобрази хладну камену структуру у површински тактилно нежни животни облик, написал је ликовна критичарка Милена Масић о радовима Дејана Тривунца изложеним у Дому културе.

Ово је прва самостална изложба скулптура у простору Велике галерије Дома културе од њеног формирања, каже Мирко Антоније Малешић, уредник ликовног програма Дома културе Пријепоље, јер су положај и неприступачност галерије препрека за организовање изложби скулптура већег формата. Дом културе ће у будућности покушати да кроз пројекте обезбеди средства за уградњу лифта, који ће омогућити транспортовање скулптура али и олакшати приступ галерији особама са инвалидитетом, рекао је Малешић.

Тривунац је био учесник Уметничке колоније Милешева 2020. године и каже да је Пријепоље са околином велики извор инспирације за уметнике. Увек се изнова радује кад треба да допутује у Пријепоље и манастир Милешеву.

Дејан Тривунац је рођен у Алексинцу, а вајарство је дипломирао на Факултету примењених уметности у Београду 1993. године, где је тренутно запослен као виши сарадник за скулптуру у камену. Излагао је на више групних и самосталних изложби и доботник је неколико награда за цртеж и скулптуру.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама