СО Пријепоље јача од Апелационог суда – Сабира Хаџиавдић остаје директорка Центра за социјални рад

СО Пријепоље јача од Апелационог суда – Сабира Хаџиавдић остаје директорка Центра за социјални рад

Седница скупштине општине Пријепоље сазвана је на захтев 15 одборника и одборница опозиције којим се тражи разрешење садашње директорке и именовање новог директора или директорке Центра за социјални рад у Пријепољу. Уследили су предлози одборника и одборница за допуну дневног реда. Од 12 предложених тачака одбијено је свих десет предлога опозиције. Прихваћен је предлог за ангажовање ревизора за екстерну ревизију завршног буџета општине Пријепоље, и предлог Општинског већа за оснивање мреже јавних основних школа у Пријепољу.

Око прве тачке дневног реда, која се односила  на разматрање предлога одлуке о покретању поступка за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у Индустријскоја зони у Коловрату, сложили су се и власт и опозиција. Потпредседник општине Станко Кијановић  је објаснио зашто ове парцеле не могу бити уступљене на коришћење, као што је то до сада био случај. Шеф одборничке групе СДП-а Есад Хоџић се сложио са предлагачем и додао да би требало појачати капацитет електричне енергије доступне корисницима Индустријске зоне.

Уследила су разматрања годишњих  програма и финансијских планова пословања Туристичке организације регије Западна Србија, Туристичке организације Пријепоље, Дома културе, Библиотеке „Вук Караџић“, Музеја, ПУ „Миша Цвијовић“ и Центра за социјални рад Пријепоље. Полемику је изазвало пословање Туристичке организације Пријепоље где су се одборници и одборнице опозиције питали да ли најављено спаљивање њеног директора, као и хапшења одговорних у јавним институцијама повећава број туриста у Пријепољу?

Разматрање програма и планова ПУ „Миша Цвијовић“ протекло је у причи о оправданости увођења Халал сертификата као и о пребацивању одговорности око проблема са бројем запослених и недостатка средстава за исплату плата, до којег је дошло крајем прошле године. Расправа о програму Центра за социјални рад Пријепоље је трајала релативно кратко уз неке примедбе опозиционих одборника, док су одборници странака власти упутили похвале и подршку директорки Центра Сабири Хаџиавдић, чија смена је била тема 10. тачке, коју је предложило 15 одборника и одборница опозиције.

Расправа по овој тачки донела је полемику  у којој је опозиција била једногласна да овај захтев нема никакву политичку конотацију и да само траже потврду правоснажне судске одлуке Апелационог суда у Крагујевцу, по којој је директорка Центра за социјални рад у Пријепољу изабрана на незаконит начин. Са друге стране, одборници владајуће већине, који су говорили на ову тему, били су јасни у ставу да је директорка постављена по свим правилима. За усвајање овог закључка гласало је осам одборника и одборница, девет је било против и троје уздржаних, што значи да није прихваћен предлог опозиције да се Сабира Хаџиавдић разреши са места директорке Центра за социјални рад Пријепоље.

На почетку скупштинског заседања председница Скупштине општине Стана Марковић највила је да ће два одборника Демократске партије Санџака, Рахим Ровчанин и Елвин Бањица, убудуће у скупштини наступати као самостални одборници.

Више у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци