Ватрогасни дом у Бродареву стављен у функцију

Ватрогасни дом у Бродареву стављен у функцију

Ватрогасни дом у Бродареву отворио је у среду министар унутрашњих послова Братислав Гашић, десет година након завршене изградње објекта и без присуства медија.

Отварању објекат Ватрогасно-спасилачког одељења у Бродареву, поред  министра унутрашњих послова Братислава Гашића, делегације МУП-а и припадника Одељења за ванредне ситуације, присуствовали су председник Општине Пријепоље Драго Попадић, заменица председника Самира Ћосовић и председник Месне заједнице Бродарево Елвис Кораћ. У саопштењу МУП-а речено је како је отварање овог објекта од великог значаја са аспекта заштите и безбедности становника Бродарева, као и околних места, јер се у значајној мери смањује време реаговања ватрогасаца-спасилаца у случају несрећа, као и других ванредних догађаја.

„Један од одличних начина како можемо брзо да помогнемо Сектору за ванредне ситуације јесте управо пример Бродарева где је локална самоуправа издвојила значајна средства да се изгради нова ватрогасно-спасилачка зграда, а Министарство унутрашњих послова је опремило и довезло нова возила која ће бити на услузи грађанима овог дела Србије“, изјавио је министар Гашић.

Изградња ватрогасног дома у Бродареву је започета 2012. године, а локална самоуправа је тада у изградњу овог објекта уложила око 20 милиона динара. Грађевински радови су завршени наредне године, а онда се, због бројних пропуста у планирању пројекта, целу деценију чекало на завршетак опремања и отварање. Између осталог, проблем је представљала неадекватна инфраструктура и употребна дозвола. Скупштина општине је прошле године изгласала отуђење земљишта и објекта и прелазак у државно власништво, а за потребе снабдевања објекта изграђена је нова трафостаница, вредна око 11 милиона динара. У саопштењу МУП-а нема података о броју ватрогасаца-спасилаца који ће бити ангажовани у новом објекту у Бродареву, а то или друга питања нисмо могли да поставимо јер медији нису били позвани да испрате догађај. Тако је захтевао протокол кабинета министра унутрашњих послова, незванично смо сазнали у локалној самоуправи.

Подели на мрежама

Повезани чланци