Весна Пурић бојама преноси природу пријепољског краја на платно (ВИДЕО)

Весна Пурић бојама преноси природу пријепољског краја на платно (ВИДЕО)

Љубав према сликању, које је у почетку представљло одмор и мир за душу, Пријепољка Весне Пурић преточила је у прву самосталну изложбу слика, под називом „Боје природе“, која је синоћ отворена у Дому културе Пријепоље.

Пријепољка Весна Пурић од 2017. године живи и ради у Београду. Усавршавајући фризерски занат оживела је и свој таленат за уметност, који је још раније испољавала кроз цртеже, да би га сада сликањем преточила на платно. Мисли да је таленат наследила од оца, а да га кроз фотографију и дигиталне технологије показује и један од синова. Нема формално образовање а све повезује са својим послом јер је, како каже, увек успевала да жеље својих клијенткиња претвори у стварност, а то је почела да ради и са пејзажима.

Право време је наступило када су се склопиле све животне коцкице и указало више слободног времена, уз подршку породице и бројних пријатеља, којима је у почетку поклањала слике и који су је подстицали да ради више. Весна каже и да јој је највећи подстрек за организовање изложбе у Пријепољу била Милена Глушчевић.

На сликама преовладавају мотиви природе из нашег краја, највише управо из Камене Горе. Дом културе Пријепоље је спремно прихватио идеју о организовању изложбе и уступио простор, јер настоје да афирмацишу уметнике и уметнице из нашег краја, рекао је Мирко Антоније Малешић, уредник ликовног програма Дома културе Пријепоље.

Иако због обавеза нису сви били на отварању изложбе, Весна нам је рекла да јој је највећа подршка у животу и раду породица – синови Огњен и Игор и супруг Бобан. Надимком Веле, који јој је он наденуо, потписује и своје слике. Каже и да јој је жеља да једнога дана ради у свом фризерском салону који ће бити украшен њеним делима, из којих би црпела инспирацију за посао. Бројна публика се могла и определити за неку од слика јер је изложба продајног карактера.

Опширније у видео прилогу:

Подели на мрежама

Повезани чланци