За четири године у школу “Душан Томашевић Ћирко“  уложено 391.000 евра

За четири године у школу “Душан Томашевић Ћирко“ уложено 391.000 евра

Око 200 ђака основне школе „Душан Томашевић Ћирко“, након реконструкције школских зграда, образовање стиче у изванредним условима и на завидном нивоу техничке опремљености. Осим учионица, које су опремљене намештајем у бојама, нових мокрих чворова, ђацима је на располагању и кухиња и трпезарија опремљена најсавременијим уређајима. Нове просторије, адекватно опремљене добили су и запослени у школи.

Директорка ОШ „Душан Томашевић Ћирко“ Белкиса Бегановић каже да је извођач радова фирма „Јоновић градња“ врло професионално обавила посао, као и да су представници ТИКЕ прошле седмице обишли све просторије, извршили технички пријем и предали их на употребу школи.

Остварили смо и више него што смо очекивали, писали смо пројекат за реконструкцију, а добили смо и најсавременију опрему, намештај… – каже директорка школе.

Новим школским зградама, намештају и опреми, највише су се обрадовали ђаци. Јована Несторовић и Немања Шљукић, ђаци осмог разреда кажу да им је веома драго што је школа реконструисана док су они у њој, као и да им се веома свиђа како она сада изгледа, а слажу се и да су услови много бољи.

Реконструкција школских зграда почела је 2014. године када је бивши ученик ове школе, а сада успешни привредник у Турској, Зифо Кајевић, обезбедио 42.000 евра за реконструкцију једне школске зграде. За реконструкцију и опрему друге две, обезбеђено је 319.000 евра, а школа је први пут добила гимнастичку салу захваљујући Фондацији Ана и Владе Дивац, од којих су пројектом добијена 3 милиона динара.

Од 2014. године у школу је уложено 319.000 евра. Морам да кажем да се надам да ће престати ове гласине које се чују у последње време о томе да је ово пројекат који није оправдан, и да ће они који су заслужни за ову промену и реконструкцију школе, моћи у њој и да уживају- каже Бегановић.

Директорка истиче да је нарочито поносна што је све остварено, резултат њеног тима и ње саме, а на радост свих ђака и запослених у овој школи.

Подели на мрежама

Повезани чланци