Милан Кнежевић: Зашто сам паркирао аутомобил на сред улице

Милан Кнежевић: Зашто сам паркирао аутомобил на сред улице

Случај револтираног родитеља који је у среду, 4. априла, испред вртића „Наша радост“ у улици Санџачких бригада непрописно паркирао аутомобил, изазвао је велике реакције јавности након што је објављен на телевизији Форум и порталу Форум инфо. О разлозима који су га натерали на овакав поступак, говори Милан Кнежевић.

5478
1
SHARE

Фотографије аутомобила паркираног на сред улице, као и текст који је објављен на порталу Форум инфо и  прилог који је емитован на ТВ Форум, раширили су се друштвеним мрежама великом брзином и изазвали бројне коментаре. Новчана казна, шест казнених поена и забрана управљања возилом у трајању од три месеца, епилог је овог поступка који се десио у среду у јутарњим сатима. Казна за Милана Кнежевића је уследила због непоступања по наређењу овлашћеног службеног лица да возило уклони са коловоза и омогући несметано одвијање саобраћаја, а све је почело када је паркирао аутомобил на тротоару.

 

Непрописно сам се паркирао, не бежим од тога, крив сам. Нисам поступио по наређењу службеника полиције него сам пустио дете да уђе у вртић и вратио се у возило. То је све трајало један минут, што није наведено у пријави већ је наведено да је то трајало пет – шест минута. По повратку из вртића, сео сам у аутомобил са намером да га склоним. Службеник полиције ме је зауставио на коловозној траци и затражио документа, говорећи ми да сам недозвољено паркиран на шта сам ја рекао да није проблем да ми пише пријаву, али да пише и свим другима који су били паркирани иза мене на тротоару, као и онима који су били паркирани у коловозној траци – прича Милан Кнежевић. 
Милан Кнежевић (Фото: ТВ Форум)

Наш саговорник каже да је дао документа, али није послушао полицајца који му је рекао да склони возило са коловоза, јер је чекао да му напише пријаву, а према његовим речима додатно га је изнервирало што му је полицијски службеник рекао да осим њега никога није приметио непрописно паркираног.

Сматрам да се закон не примењује једнако на све грађане. Имамо грађане првог и другог реда у Пријепољу. На жалост, ја сам у овом случају био грађанин другог реда што се видело касније и у станици Саобраћајне полиције и у суду – каже Кнежевић уз образложење да је осуђен по хитном поступку, иако је држављанин Србије.

Према његовим речима, у Пријепољу су највећи проблем деца и родитељи, а не колоне возила које су од седам ујутру до седам увече паркиране, не само на тротоарима, већ и на самим коловозним тракама.

Фото: ТВ Форум

На наговор пријатеља и бројних људи који су га подржали, Милан Кнежевић поднео је жалбу на пресуду Прекршајног суда. Ипак, свестан је да нема оправдања за овакав поступак.

То је тренутак нервног растројства. То је нешто што се годинама у вама накупља и онда доведе до тога да учините нешто што није у реду – закључује Милан Кнежевић.  

Казну за паркирање на тротоару је платио одмах, а остаје да се види да ли ће пресуда суда остати иста, као и да ли ће његова грађанска непослушност довести до позитивне промене, када је проблем паркирања у питању.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY