Без културног лета у Пријепољу

Без културног лета у Пријепољу

Златарфест, четвородневна манифестација која промовише привредне и туристичке потенцијале општине Нова Варош, завршена је у недељу 29. јула. У богатом културно уметничком програму уживао је велики број људи, а последње вечери манифестације наступио је београдски трибјут бенд Бијело дугме. Златарфест био је прилика и за грађане Пријепоља да се разоноде с обзиром да у граду нема културних дешавања.

Мостови Балкана, одржани у оквиру обележавања Дана општине Пријепоље и Сабор трубача у Коловрату једине су музичке манифестације планиране за ово лето. За све оне којима труба није омиљени инструмент, алтернативе у Пријепољу нема.

Морам да упутим критике представницима локалне власти, јер им недостаје воље и жеље. Пријепоље је  једини град који не организује никада ништа.  Све те активности не коштају много, не коштамо ми много за родне градове, ја не, али коштамо детаља да се неко сети и направи нешто једном годишње, када је град пун, да неко свира у граду – каже певач Џенан Лончаревић.  
Џенан Лончаревић, певач

Да може другачије, потврђују Ужице и Ариље. Током Ужичког културног  лета, које траје од јуна до септембра, планиран је 21 догађај, међу којима су изложбе, филмске пројекције, представе за децу и концерти. У Ариљу је јуче завршена летња музичка манифестација Арлем, која је ове године одржана девети пут. Током 15 дана трајања, у Ариљу су наступили Бисера Велентанлић, Васил Хаџиманов, Сања Илић, а окупила су се и најталентованија деца и омладина из земље и иностранства са којима су радили врхунски предавачи и професори.

Подели на мрежама

Повезани чланци