Почиње реконструкција спортске сале у ОШ „Милосав Стиковић“ у Коловрату

Почиње реконструкција спортске сале у ОШ „Милосав Стиковић“ у Коловрату

Потписан је уговор о реконструкцији спортске сале Основне школе “Милосав Стиковић“ у Коловрату између развојног програма ЕУ Про и општине Пријепоље, вредан око 65.000 евра. Представници програма, који финансира Европска унија, данас су обишли салу како би са представницима општине договорили све детаље око неопходних радова.

780
0
SHARE

Реконструкција спортске сале у Основној школи „Милосав Стиковић“ у Коловрату нашла се међу 37 подржаних пројеката локалних самоуправа у Шумадији, Западној, Јужној и Источној Србији, које Европска унија преко развојног програма ЕУ ПРО, финансира са четири и по милиона евра. Након потписивања уговора почетком децембра у Београду, представници програма ЕУ Про дошли су у Пријепоље и обишли салу основне школе у Коловрату.

Пројектом је предвиђена замена столарије, паркета, освежавање зидова, као и набавка нових спортских реквизита. Данас смо закључили да је неопходно повећати број грејних тела и урадити кровну изолацију, док је сам кров у добром стању. Ове радове ЕУ Про финансира у износу од 56.000 евра, док је из општинског буџета издвојено осам и по милиона динара – каже члан Општинског већа Едиб Кајевић.

У надлежности општине Пријепоље је расписивање јавних набавки.

Расписаћемо две јавне набавке, за извођење радова, који ће бити финансирани средствима ЕУ Про и за набавку опреме што ће бити наш допринос. Надам се да ћемо тендере расписати до краја године како би изабрали извођача током зимског периода и кренули са конкретним радовима са првим лепим данима – каже Кајевић.

Реконструкција и опремање спортске сале у Основној школи „Милосав Стиковић“ требало би да обезбеди адекватне услове за спортске активности, како за 629 ђака тако и за ширу заједницу. Приликом обиласка спортске сале представници програма ЕУ Про су се изненадили њеним веома лошим  стањем, пре свега оштећеном фасадом због чега су изнели став да би и то требало уврстити у пројекат, али да би тај додатни трошак морао да иде на рачун општине Пријепоље.

Више у видео прилогу:

 

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY